Κατηγορίες

 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - 2016
Πέπμτη, 08.25.2016, 03:06pm

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ θα λάβει χώρα στις 26/11/2016 στο ξενοδοχείο Golden Age στην Αθήνα. Κατεβάστε ΕΔΩ το τελικό πρόγραμμα και ΕΔΩ την Αίτηση Εγγραφής


 

Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες 2016-17
Πέπμτη, 11.10.2016, 04:51am
  •  Έως το 2030, στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη οι εργαζόμενοι ηλικίας 55–64 αναμένεται να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 30 % του εργατικού δυναμικού.
  • Η ηλικία συνταξιοδότησης αυξάνεται σε πολλά κράτη μέλη και πολλοί εργαζόμενοι είναι πιθανό να έρθουν αντιμέτωποι με επιμήκυνση της επαγγελματικής τους ζωής.
  • Εργαζόμενοι και εργοδότες μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη καταργώντας τα εμπόδια προς μια βιώσιμη επαγγελματική ζωή.
  • Η εφαρμογή καλών πρακτικών διαχείρισης της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας όλου του ενεργού πληθυσμού, από τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας έως τα άτομα που πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση.

Στη στρατηγική «Ευρώπη 2020», η δημογραφική αλλαγή προσδιορίζεται ως μία από τις βασικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, το στρατηγικό πλαίσιο για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία 2014–2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) προβλέπει μέτρα για την προώθηση των καλών πρακτικών και τη βελτίωση των συνθηκών επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) για όλους τους εργαζομένους.

Δείτε ΕΔΩ ένα πρακτικό εργαλείο που βοηθά τους εργοδότες και τους εργαζομένους στη διαχείριση της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας 

Δείτε ΕΔΩ το Υλικό της εκστρατείας

Δείτε ΕΔΩ Πρακτικά εργαλεία και καθοδήγηση για το θέμα

Δείτε ΕΔΩ την σχετική ταινία του NAPO

 

 

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης​ ​των μελών της Ελληνικής​ ​Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας​​ ​και Περιβάλλοντος (Ε.Ε.Ι.Ε.Π.)
Πέπμτη, 10.20.2016, 04:55pm
Μετά τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος, που έλαβε χώρα την Τρίτη 01/11/2016,οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκαν για τις 26/11/2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 10π.μ εώς 6μ.μ ,κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του "Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος 2016", στο ξενοδοχείο GOLDEN AGE, Μιχαλακοπούλου 57 στην Αθήνα. 

Στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ο απολογισμός πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός χρονικής περιόδου 2014-2016, όπως αυτοί αναλύθηκαν από τους προέδρους του ΔΣ και τους ταμίες των ετών αυτών αντιστοίχως, εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

2. Εξελέγη τριμελής εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως: 

  • Πρόεδρος: Δράκος Δημήτριος  
  • Μέλη: Πατσατζής Βασίλειος - Καραίσκος Χρήστος
  • Αναπληρωματικό Μέλος: Μίντζιας Θεόδωρος

3. Εξελέγη τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή (σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού) ως ακολούθως:

  • Πρόεδρος: Θανασιάς Ευθύμιος
  • Μέλη: Χριστοπούλου Θεοδώρα - Παπαγιαννάκης Γεώργιος


Παρακαλείστε όπως γνωστοποιήσετε στην Εφορευτική Επιτροπή,μέσω email,την επιθυμία σας για υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο ανάδειξης του Δ.Σ
 
 

 
Κυκλοφόρησε το 67ο τεύχος του περιοδικού «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας»
Κύριακη, 10.02.2016, 05:34pm
 Για να διαβάσετε το 67ο τεύχος του περιοδικού «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, πατήστε ΕΔΩ
"hυgeia εργασiα" Journal - View Current Issue (VOLUME 7 ISSUE 3)
Πέπμτη, 09.29.2016, 03:24pm
 View HERE Current Issue (VOLUME 7 ISSUE 3) - SEPTEMBER - DECEMBER 2016
UEMS Section of occupational medicine
Τρίτη, 09.13.2016, 05:32pm
 Δείτε ΕΔΩ την Ιστοσελίδα του Τμήματος Ιατρικής της Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικών Ιατρών 
View Issue (VOLUME 7 ISSUE 2)
Πέπμτη, 09.01.2016, 03:58pm
  View HERE Issue (VOLUME 7 ISSUE 2)
Ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων για τα μέτρα πρόληψης της ελονοσίας
Δευτέρα, 08.29.2016, 12:28pm
ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦAΛΕΙΑΣ & ΥΓΕIΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣIΑ: Τα μέτρα που προτείνονται στους χώρους εργασίας είναι: Χρήση προστατευτικού ρουχισμού (μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, κάλτσες), χρήση εντομοαπωθητικών (να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες της ετικέτας και να αποφεύγεται η εφαρμογή τους στο δέρμα που καλύπτεται από τα ρούχα), ψεκασμό των ενδυμάτων με εντομοαπωθητικά προϊόντα, ανανέωση του εντομοαπωθητικού, πλύσιμο του δέρματος με σαπούνι και νερό μετά το τέλος της εργασίας, πλύσιμο των ρούχων που έχουν ψεκαστεί πριν χρησιμοποιηθούν ξανά. Ακόμα, οι εργοδότες θα πρέπει να φροντίσουν την εξάλειψη των πηγών στάσιμου νερού σε εξωτερικούς χώρους, αποφυγή της εργασίας εάν είναι εφικτό σε εξωτερικούς χώρους τις ώρες που τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια (πιο συχνά από το σούρουπο έως το ξημέρωμα).
Μέλη Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος (ΕΕΙΕΠ)
Παρασκευή, 08.26.2016, 02:11am
Global Survey on OSH Knowledge Agencies, Institutions and Organizations
Παρασκευή, 08.26.2016, 01:55am
 The International Labour Organization (ILO) recently solicited your Organization about the Global Survey on OSH Knowledge Agencies, Institutions and Organizations.

The collection of data is ongoing, and we are receiving responses from various Organizations active in OSH knowledge development from all over the world.
Your contribution to this global survey is paramount to inform future support strategies, programmes and projects to strengthen institutional capacities to acquire and use knowledge and information for advancing prevention. 


ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τρίτη, 08.02.2016, 01:48am
 Για να διαβάσετε το 66ο τεύχος του περιοδικού «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, πατήστε εδώ: http://bit.ly/29UepIO
  » August 2016 Issue Highlights
  » Reducing Homelessness by Embracing Housing as a Medicaid Benefit
  » Disadvantage and Diabetes Prevention
  » Ascertaining Costs and Benefits of Colonoscopy
  » Partial Codes—When “Less” May Not Be “More”
  » The Gold Standard for Current Cancer Treatment
  » Massive Rectal Hemorrhage After Prostate Biopsy
  » Common Cause of Cranial Nerve VI Palsy
  » JAMA Internal Medicine—The Year in Review, 2015
  » Cancer Center Advertising