Νέα - Ανακοινώσεις

 
ΕΕΙΕΠ: Όχι στις απολύσεις των Ειδικών Ιατρών Εργασίας από το ΕΛΙΝΥΑΕ
Κύριακη, 12.17.2017, 09:27pm

Δελτίο Τύπου της Ελλήνικής Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος με αφορμή τις φημολογούμενες απολύσεις των 2 Ειδικών Ιατρών Εργασίας από το ΕΛΙΝΥΑΕ

 

Συμμετοχή Ειδικών Ιατρών Εργασίας σε Συνέδριο στις 28 Απριλίου 2017
Κύριακη, 12.17.2017, 09:37pm
ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΣΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΥΑΕ - Πρόσκληση συμμετοχής σε ημερίδα 22.6.2017 «Ασφαλείς & Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»
Κύριακη, 06.18.2017, 11:27pm
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΜΗΝΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 05.01.2017, 10:10am
 Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής της Εργασίας και του Περιβάλλοντος (ΕΕΙΕΠ),  ενημερώνει τους τυχόν ενδιαφερομένους ιατρούς που ειδικεύονται στην Ιατρική της Εργασίας για  τη δυνατότητα εξάμηνης πρακτικής άσκησης στο Ηνωμενο ΒασΊλειο.

Μετά από ενέργειες που πραγματοποίησε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Δρ Θεόδωρος Μπάζας, Ειδικός Ιατρός της Εργασίας, Ανώτερο Μέλος της Σχολής Ιατρικής της Εργασίας (Faculty of Occupational Medicine - FOM) του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου (Royal College of Physicians of London - RCP, London), Μέλος της ΕΕΙΕΠ και Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο Τμήμα Ιατρικής της Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδικών Ιατρών [UEMS],  εξασφαλίστηκαν τα ακόλουθα, για τυχόν ενδιαφερόμενους έλληνες ειδικευομένους στην Ιατρική της Εργασίας (ΙΕ):

1. Η δυνατότητα και η διαθεσιμότητα θέσεων,

για έλληνες γιατρούς ειδικευόμενους στην ειδικότητα της ιατρικής της εργασίας(ΙΕ), ώστε αυτοί να κάνουν (παίρνοντας  εκπαιδευτική άδεια μετ' αποδοχών από το δημόσιο νοσοκομείο όπου ειδικεύονται, σύμφωνα με τον Νόμο - δείτε συνημμένεςοδηγίες Υπουργείου Υγείας) την εξάμηνη πρακτική τους άσκηση, σε δύο μεγάλους οργανισμούς στο ΗΒ (Glaxo-Smith and Klein, και BHSF - δείτε συνημμένες, λεπτομερείς επιστολές τους), και 

2. Ο τρόπος με τον οποίο (όσοι έλληνες ειδικευόμενοι στην ΙΕ θέλουν) μπορούν να αξιοποιήσουν, από εδώ και μπρός, αυτή τη δυνατότητα, σε Βρετανικές επιχειρήσεις, όπου οι υπηρεσίες ΙΕ είναι πολύ ανεπτυγμένες, και όπου υπάρχουν ήδη: 

Α. επίσημα εγκεκριμένοι (από το Faculty of Occupational Medicine of the Royal College of Physicians of London [FOM, RCP, London] Σχολή Ιατρικής της Εργασίας του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου) Βρετανοί  Διευθυντές, εκπαιδευτές, ειδικοί ΙΕ,

Β. επίσημα  εγκεκριμένα (από το Faculty of Occupational Medicine of the Royal College of Physicians of London [FOM, RCP, London] Σχολή Ιατρικής της Εργασίας του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών του Λονδίνου)  εκπαιδευτικά προγράμματα άσκησης των ειδικευομένων στην ΙΕ,

Γ. επίσημα πιστοποιημένες Υπηρεσίες ΙΕ, και

Δ.  Βρετανοί ειδικευόμενοι στην ΙΕ. 
 
Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Επαγγελματιών Υγείας, η ισχύουσα σχετική διαδικασία, περιγράφεται στη συνημμένη ηλεκτρονική επιστολή της εν λόγω Διεύθυνσης. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο νοσοκομείο όπου ειδικεύονται στην ΙΕ, 4-6 μήνες πριν αναλάβουν καθήκοντα στο ΗΒ, ώστε να εξασφαλίσουν από το ελληνικό Υπουργείο Υγείας,  την Υπουργική Απόφαση (όπου θα αναφέρεται έκαστος ονομαστικά και ατομικά) με την οποία θα τους παρέχεται η μετ' αποδοχών εκπαιδευτική άδεια, για να μεταβούν στο εξωτερικό, για την εξάμηνη πρακτική άσκηση. Επίσης οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να γράψουν απευθείας στους δύο εν λόγω οργανισμούς στο ΗΒ, για να συνεννοηθούν ατομικά για την "πρόσληψή" τους (work placement for training purposes), αναφερόμενοι στην παρούσα πληροφόρηση. Αν οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από της διατιθέμενες θέσεις, τότε η επιλογή του έλληνα ειδικευομένου στην ΙΕ εναπόκειται στους οργανισμούς, με δικά τους κριτήρια και επικοινωνίες που αυτοί θα επιλέξουν να κάνουν. Το πρώτο βήμα, είναι η έγκαιρη, απευθείας επικοινωνία των ενδιαφερομένων με τους ως άνω δύο οργανισμούς (δείτε συνημμένες επιστολές). 

Στην Glaxο-Smith and Kline [GSK] θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Dr Arif Jivany :

Dr Arif Jiwany, BSc MBBS DOH DRCOG MRCGP MFOM

Occupational Health Lead (UK) & Medical Director (Corporate & Commercial)

Occupational Health, Environment, Health & Safety Services

HR Centres of Excellence

GSK

980 Great West Road, Brentford, Middlesex, TW8 9GS, United Kingdom

Email:   arif.x.jiwany@gsk.comκαι 


στη BHSF, με τον Dr Philip McCrea :

Dr Philip McCrea, MB MD FRCP (Glasg) MFOM (UK) MFOM (RCPI)

Accredited Specialist in Occupational Health,

Credited specialist in occupational health on the European Register and Managing Director of BHSF Occupational Health. 

BHSF Occupational Health Limited,

Lyndon House, Ground Floor Suite

62 Hagley Road

Birmingham B16 8TE

Email: PhilipMcCrea@bhsf.co.uk


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΙΕΠ
Τετάρτη, 04.26.2017, 09:23am
 28Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας από το 2003 καθιέρωσε την 28η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Η Ελληνική Εταιρία Ιατρικής της Εργασίας και Περιβάλλοντος συμμετέχει σε στρογγυλό τραπέζι με τίτλο Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, στο πολυθεματικό Σεμινάριο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας. Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και των απλών πολιτών, αλλά και ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναπτυχθούν τα θέματα:

  1.         Επαγγελματικός κίνδυνος υγείας
  2.         Διάγνωση και αντιμετώπιση επαγγελματικών ασθενειών
  3.        Προαγωγή υγείας στις σύγχρονες επιχειρήσεις
Πατήστε ΕΔΩ για το Δελτίο Τύπου

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης​ ​των μελών της Ελληνικής​ ​Εταιρείας Ιατρικής της Εργασίας​​ ​και Περιβάλλοντος (Ε.Ε.Ι.Ε.Π.)
Πέπμτη, 10.20.2016, 04:55pm
Μετά τη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος, που έλαβε χώρα την Τρίτη 01/11/2016,οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκαν για τις 26/11/2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 10π.μ εώς 6μ.μ ,κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του "Πανελληνίου Συνεδρίου Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος 2016", στο ξενοδοχείο GOLDEN AGE, Μιχαλακοπούλου 57 στην Αθήνα. 

Στη Γενική Συνέλευση αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ο απολογισμός πεπραγμένων και ο οικονομικός απολογισμός χρονικής περιόδου 2014-2016, όπως αυτοί αναλύθηκαν από τους προέδρους του ΔΣ και τους ταμίες των ετών αυτών αντιστοίχως, εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση.

2. Εξελέγη τριμελής εφορευτική επιτροπή για τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως: 

  • Πρόεδρος: Δράκος Δημήτριος  
  • Μέλη: Πατσατζής Βασίλειος - Καραίσκος Χρήστος
  • Αναπληρωματικό Μέλος: Μίντζιας Θεόδωρος

3. Εξελέγη τριμελής Ελεγκτική Επιτροπή (σύμφωνα με το άρθρο 12 του καταστατικού) ως ακολούθως:

  • Πρόεδρος: Θανασιάς Ευθύμιος
  • Μέλη: Χριστοπούλου Θεοδώρα - Παπαγιαννάκης Γεώργιος


Παρακαλείστε όπως γνωστοποιήσετε στην Εφορευτική Επιτροπή,μέσω email,την επιθυμία σας για υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο ανάδειξης του Δ.Σ
 
 

 
Ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων για τα μέτρα πρόληψης της ελονοσίας
Δευτέρα, 08.29.2016, 12:28pm
ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦAΛΕΙΑΣ & ΥΓΕIΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣIΑ: Τα μέτρα που προτείνονται στους χώρους εργασίας είναι: Χρήση προστατευτικού ρουχισμού (μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, κάλτσες), χρήση εντομοαπωθητικών (να ακολουθούνται προσεκτικά οι οδηγίες της ετικέτας και να αποφεύγεται η εφαρμογή τους στο δέρμα που καλύπτεται από τα ρούχα), ψεκασμό των ενδυμάτων με εντομοαπωθητικά προϊόντα, ανανέωση του εντομοαπωθητικού, πλύσιμο του δέρματος με σαπούνι και νερό μετά το τέλος της εργασίας, πλύσιμο των ρούχων που έχουν ψεκαστεί πριν χρησιμοποιηθούν ξανά. Ακόμα, οι εργοδότες θα πρέπει να φροντίσουν την εξάλειψη των πηγών στάσιμου νερού σε εξωτερικούς χώρους, αποφυγή της εργασίας εάν είναι εφικτό σε εξωτερικούς χώρους τις ώρες που τα κουνούπια είναι πιο δραστήρια (πιο συχνά από το σούρουπο έως το ξημέρωμα).
Νέα επισήμανση χημικών ουσιών και μειγμάτων
Κύριακη, 05.10.2015, 03:11am
     Σύμφωνα με τον κανονισμό 1272/2008 (CLP) από 1 Ιουνίου 2015 υπάρχει υποχρέωση νέας επισήμανσης των χημικών ουσιών και μειγμάτων με νέα εικονογράμματα. Για τα αποθέματα που υπάρχουν στην αγορά με ημερομηνία παρασκευής πριν την 1-6-2015 υπάρχει δυνατότητα διάθεσης από τα καταστήματα εμπορίας μέχρι 1-6-2017 (αναλόγως της ημερομηνίας λήξης τους) και με τα παλαιά σύμβολα
Θέσεις εργασίας για Ιατρούς στη Γαλλία
Κύριακη, 05.10.2015, 02:34am
2η ΗΜΕΡΙΔΑ - Διαχείριση ΣΡΕΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δευτέρα, 10.06.2014, 11:36pm
 Εμφάνιση noname
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Κύριακη, 10.05.2014, 12:46am
 
  » Πρόληψη της εποχικής γρίπης στους χώρους εργασίας
  » Εκστρατεία του EU-OSHA για τους Ασφαλείς και Υγιείς Χώρους Εργασίας 2014-2015
  » Εξαίρεση των ιατρών εργασίας από το πλαφόν στη συνταγογράφηση
  » ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  » Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία
  » προκήρυξη του ΠΜΣ “Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία” της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
  » Υποβολή έκθεσης δραστηριοτήτων παρόχων υπηρεσιών τεχνικού ασφάλειας και ιατρού εργασίας (ΕΞΥΠΠ,ΕΣΥΠΠ,μεμονωμένοι τεχνικοί Ασφάλειας και
  » Ημερίδα για την Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία 2012-2013
  » Πρόληψη των κινδύνων στην εργασία με την συμμετοχή όλων
  » Πεπραγμένα ΣΕΠΕ 2011 - Εκθεση