Νέα - Ανακοινώσεις » RSS NEWS

 
Ο καρκίνος «θερίζει» τους διασώστες των Δίδυμων Πύργων
Δευτέρα, 07.28.2014, 11:44pm

 

 

Καρκίνος του Παγκρέατος: Η πρώιμη ανίχνευση και οι νέες θεραπείες δίνουν ελπίδα
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Ο παγκρεατικός καρκίνος είναι η 4η αιτία θανάτου από καρκίνο στο δυτικό κόσμο, με ποσοστό άνω του 95% των ασθενών να καταλήγουν από τη νόσο. Το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης για τους ασθενείς με μεταστατική νόσο είναι περίπου 6 μήνες.
Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν γνωρίζει πως μεταδίδονται οι λοιμώδεις ασθένειες
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Η Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, με επιστημονική υπεύθυνη την αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Τουλούμη Γιώτα και σε συνεργασία με όλες τις Ιατρικές Σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «PRAKSIS», οργάνωσε και υλοποίησε στο πλαίσιο της Πράξης «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προγράμματος Έλεγχου Ιογενών Ηπατιτίδων B, C και HIV Λοίμωξης στο Γενικό Πληθυσμό και σε Μετακινουμένους Πληθυσμούς» και με συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους, την μελέτη Hprolipsis, την πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων ηπατίτιδας Β (HBV), ηπατίτιδας C (HCV) και της HIV λοίμωξης.
Το σουσάμι φάρμακο για την οστεοαρθρίτιδα
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Περίπου 2,5 χιλιάδες χρόνια πριν, ο Ιπποκράτης σε συγγράμματα του με την ονομασία “Περί Διαίτης” είχε εκφράσει τη θέση ότι η τροφή μπορεί να είναι το φάρμακό μας.
Τα κρητικά βότανα έχουν ευεργετική δράση στο αναπνευστικό σύστημα
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης σχετικά με την αντιοξειδωτική δράση των αρωματικών βοτάνων της Κρήτης δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους βιοϊατρικό περιοδικό Lancet (1998) και διαπίστωσε την ευεργετική δράση επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και οδήγησε τους ερευνητές στο επόμενο βήμα.
Ο ελληνικός καφές ασπίδα κατά πολλών ασθενειών
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Ο ελληνικός καφές αποτελεί αγαπημένο ρόφημα και μία καθημερινή συνήθεια που μας συντροφεύει σε διάφορες στιγμές της ημέρας, όχι μόνο λόγω του πλούσιου αρώματος και της χαρακτηριστικής γεύσης του, αλλά και για τις ευεργετικές ιδιότητες του στην υγεία.
Η μείωση της πίεσης προλαμβάνει τα καρδιαγγειακά επεισόδια
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Μια νέα μελέτη με την ονομασία Systolic Blood Pressure Intervention Trial (SPRINT), η οποία ανακοινώθηκε στο πρόσφατο Συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ορλάντο και δημοσιεύθηκε ταυτόχρονα στο μεγαλύτερο ιατρικό περιοδικό, το Engl J Med, περιέλαβεπάνω από 9.300 υπερτασικούς ασθενείς ηλικίας 50 ετών και άνω με τουλάχιστον έναν ακόμη παράγοντα κινδύνου, από περίπου 100 ιατρικά κέντρα και κλινικές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο και έδωσε σημαντικά μηνύματα για τη θεραπεία των υπερτασικών ασθενών.
Νέος τρόπος υπερηχογραφίας βοηθά στον εντοπισμό του καρκίνου του μαστού
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Κλινικές μελέτες κατέδειξαν ότι, κατά τη χρήση του Invenia™ ABUS, ενός νέου τρόπου υπερηχογραφίας του μαστού, σε συνδυασμό με τυπική μαστογραφία, παρατηρείται κατά 55% σχετική αύξηση της πιθανότητας εντοπισμού διηθητικών τύπων καρκίνου του μαστού έναντι της μαστογραφίας μόνο.
Σοβαρή «απειλή» για τη δημόσια υγεία η παιδική παχυσαρκία
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Το 35% των παιδιών στη χώρα μας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα η παχυσαρκία κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τη δημόσια υγεία.
Ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα προκαλούν κατάθλιψη
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Έρευνες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ αλλά και του Αρχείου Γενικής Παιδοψυχιατρικής των ΗΠΑ, διαπιστώνουν ότι η Διαταραχή της Ελλειμματικής Προσοχής και της Υπερκινητικότητας συνδέονται άμεσα με την πρόκληση κατάθλιψης και χαμηλής αυτοεκτίμησης.
Κληρονομικός ο ξαφνικός θάνατος από αρρυθμίες
Κύριακη, 11.15.2015, 03:25pm
Μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι σε καθημερινή βάση χάνουν τη ζωή τους 8 νεαροί ενήλικες, κυρίως άνδρες με μέσο όρο ηλικίας γύρω στα 30 από το σύνδρομο του ξαφνικού θανάτου.
  » Occupational Interstitial Lung Diseases
  » Does Group-Level Commitment Predict Employee Well-Being?: A Prospective Analysis
  » Medical Marijuana in the Workforce
  » Reply to Goldsmith–Medical Marijuana in the Workforce
  » The Value of a Well-Being Improvement Strategy: Longitudinal Success across Subjective and Objective Measures Observed in a Firm Adopting a Consumer-Driven Health Plan
  » NYPD Cancer Incidence Rates 1995–2014 Encompassing the Entire World Trade Center Cohort
  » Work-Related Asthma
  » Trouble Sleeping Associated With Lower Work Performance and Greater Health Care Costs: Longitudinal Data From Kansas State Employee Wellness Program
  » Wind Turbines and Adverse Health Effects: A Second Opinion
  » Cohort Study of Carbon Black Exposure and Risk of Malignant and Nonmalignant Respiratory Disease Mortality in the US Carbon Black Industry