Νέα - Ανακοινώσεις » RSS NEWS

 
Ο καρκίνος «θερίζει» τους διασώστες των Δίδυμων Πύργων
Δευτέρα, 07.28.2014, 11:44pm

 

 

Ζωγραφική και γλυπτική ασπίδες προστασίας κατά του Αλτσχάιμερ
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Οι ερευνητές της Mayo Clinic της Minnesota διαπίστωσαν σε μια νέα μελέτη που έκαναν σε 256 άτομα άνω των 85 ετών, ότι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες ενεργοποιούν το μυαλό και εξασκούν την επιδεξιότητα κινήσεων μειώνοντας την εμφάνιση κάποιας μορφής άνοιας.
Το ξενύχτι κάνει κακό στην υγεία
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Έρευνα που έγινε από την Ιατρικής Σχολή του Πανεπιστημίου της Κορέας σε πάνω από 1.600 άντρες και γυναίκες, ηλικίας 40-50 ετών, έδειξε ότι όσοι ξενυχτούν κινδυνεύουν να εμφανίσουν διαβήτη. Ο λόγος είναι ότι με το ξενύχτι διαταράσσεται ο μεταβολισμός και η λειτουργία του οργανισμού, ενώ οι διατροφικές επιλογές γίνονται πιο ανθυγιεινές καθώς οι ξενύχτηδες αποκτούν κακές συνήθειες.
Το ύψος του ανθρώπου συνδέεται με την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Μελέτη που έγινε στα γενετικά δεδομένα 200.000 ατόμων με ή χωρίς στεφανιαία νόσο έδειξε ότι όσο πιο κοντό είναι ένα άτομο τόσο περισσότερο κινδυνεύει να παρουσιάσει στεφανιαία νόσο.
Ο εγκέφαλος ωριμάζει ανάλογα με την ηλικία
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Νέα έρευνα που έγινε από το τμήμα Γνωσιακών Επιστημών και Επιστημών του Εγκεφάλου στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης σε 50.000 άτομα, έδειξε ότι σε κάθε ηλικία που βρισκόμαστε αλλάζει και ο τρόπος λειτουργίας του εγκεφάλου μας. Όπως επεσήμαναν μάλιστα οι ερευνητές, σε άλλα πράγματα γινόμαστε χειρότεροι και σε κάποια μένουμε σταθεροί.
Το λευκό ψωμί αυξάνει τα καλά βακτήρια στο έντερο
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο έδειξε ότι η κατανάλωση άσπρου ψωμιού βοηθά τον οργανισμό μας να αυξάνει τον αριθμό καλών βακτηρίων στο στομάχι και στο έντερο. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τρεφόμαστε σωστά.
Οι Ευρωπαίοι πρώτοι στον έλεγχο του δέρματος
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Σύμφωνα με τελευταία παγκόσμια έρευνα της Ipsos για την προστασία που λαμβάνουν οι λαοί αναφορικά με τον καρκίνο του δέρματος, οι ευρωπαίοι είναι πρώτοι στην κατάταξη του Skinchecking δηλαδή του ελέγχου του δέρματος τους για επικίνδυνες ελιές.
Η αλλαγή ωραρίου στα σχολεία μειώνει τα ατυχήματα των μαθητών
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα έδειξε ότι μια αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων στα Λύκεια της πόλης μείωσε τα ατυχήματα που αφορούσαν τους μαθητές κατά 70%.
Τα μήλα βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σε 8.399 ενήλικες, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός τουλάχιστον μήλου καθημερινά βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να παραμένει υγιής.
Οι έφηβοι στην Ελλάδα βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Σύμφωνα με την Πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών, η μεγάλη πλειονότητα των εφήβων στην Ελλάδα αναφέρουν ότι ζουν και με τους δύο βιολογικούς γονείς τους ωστόσο, το ποσοστό που αναφέρουν ότι ζουν σε μονογονεϊκού τύπου οικογένεια έχει διπλασιαστεί μεταξύ του 1998 και του 2014. Οι έφηβοι φαίνεται ότι αντιλαμβάνοντα απαντήσεις τους αναφορικά με αντικειμενικούς και υποκειμενικούς δείκτες.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση ευθύνεται για πολλές ασθένειες
Πέπμτη, 04.16.2015, 01:25am
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελούν τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για 5 εκατ. θανάτους ετησίως από εγκεφαλικό.
  » Marijuana in the Workplace: Guidance for Occupational Health Professionals and Employers: Joint Guidance Statement of the American Association of Occupational Health Nurses and the American College of Occupational and Environmental Medicine
  » Health Risk Change as a Predictor of Productivity Change
  » Outcomes of a Pilot Hand Hygiene Randomized Cluster Trial to Reduce Communicable Infections Among US Office-Based Employees
  » Bladder Cancer Screening in Aluminum Smelter Workers
  » Relationship of Night and Shift Work With Weight Change and Lifestyle Behaviors
  » Well-Being Improvement in a Midsize Employer: Changes in Well-Being, Productivity, Health Risk, and Perceived Employer Support After Implementation of a Well-Being Improvement Strategy
  » Psychosocial Working Conditions and Sickness Absence in a General Population: A Cohort Study of 21,834 Workers in Norway (The HUNT Study)
  » The Relationship Between Occupational Metal Exposure and Arterial Compliance
  » Teaching Quality Improvement in Occupational Medicine: Improving the Efficiency of Medical Evaluation for Commercial Drivers
  » Assessing Work–Asthma Interaction With Amazon Mechanical Turk