Νέα - Ανακοινώσεις » RSS NEWS

 
Ο καρκίνος «θερίζει» τους διασώστες των Δίδυμων Πύργων
Δευτέρα, 07.28.2014, 11:44pm

 

 

Εστία μόλυνσης οι φακοί επαφής όταν γίνεται κακή χρήση τους
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Μελέτη που έγινε από το Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας στη Νέα Ορλεάνη, η ισορροπία των μικροοργανισμών που ζουν στα μάτια μας αλλοιώνεται μέσω των φακών επαφών.
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με την καλή ακοή
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα τα αποτελέσματα της οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Audiology, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ωφελεί στο να έχουμε καλή ακοή.
Νέα τεχνική βοηθά στην επαναφορά της χαμένης μνήμης
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Σύμφωνα με επιστήμονες του Ιαπωνικού Ινστιτούτου Επιστημών του Εγκεφάλου RIKEN και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, σε μερικές περιπτώσεις αμνησίας, οι μνήμες του ατόμου μπορεί να μην έχουν διαγραφεί οριστικά, απλώς ο εγκέφαλος αδυνατεί να τις ανακαλέσει και έτσι να τις ξαναθυμηθεί. Με μια νέα οπτογενετική τεχνική η οποία δίνει «φωτεινή» χείρα βοηθείας στον εγκέφαλο, μπορεί να γίνει ανάκληση των αναμνήσεων και το άτομο να ξαναβρεί τη μνήμη του.
Στο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ η κατανάλωση καπνού στην Ελλάδα
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου σχετικά με τη στάση των Ευρωπαίων ως προς τον καπνό και το κάπνισμα, υπάρχει πτωτική τάση του καπνίσματος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η έρευνα «Στάσεις των Ευρωπαίων απέναντι στο κάπνισμα» διενεργήθηκε από την TNS Opinion & social network και στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ μεταξύ της 29ης Νοεμβρίου και της 8ης Δεκεμβρίου 2014. Περιλάμβανε συνεντεύξεις με σχεδόν 28.000 ερωτηθέντες από διαφορετικές κοινωνικές και δημογραφικές ομάδες.
Η θεραπεία για το AIDS πρέπει να ξεκινά αμέσως μετά τη διάγνωση
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Έρευνα με την ονομασία Start (Strategic Timing of Antiretroviral Treatment, Στρατηγικός Συγχρονισμός της Αντιρετροϊκής Θεραπείας), η οποία χρηματοδοτήθηκε από το NIAID, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011 σε 35 χώρες συμπεριλαμβάνοντας 4.685 άνδρες και γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τον HIV από 18 – 36 ετών.
Η έκθεση σε θορύβους βοηθά στην αύξηση κοιλιακού βάρους
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Σύμφωνα με μια νέα ου Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Ιατρικής του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης 2 στα 3 άτομα που εκτίθενται σε θορύβους των 45 decibel θα παρουσιάσουν παχυσαρκία γύρω από τη μέση και στην κοιλιά.
Τα καινούργια ρούχα πρέπει να πλένονται πριν φορεθούν
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Σύμφωνα με τον καθηγητή Donald Belsito, δερματολόγο στο Ιατρικό Κέντρο του Κολούμπια της Νέας Υόρκης μικροσκοπικά ζωύφια φιλοξενούνται πάνω στα καινούργια μας ρούχα καθώς και χημικά από την κατασκευή τους, τα οποία είναι επικίνδυνα για δερματικές αντιδράσεις.
Η έλλειψη ύπνου ευθύνεται για τη χαμηλή παραγωγικότητα
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και το μη κερδοσκοπικό, ερευνητικό ινστιτούτο Rand Europe, η έλλειψη ύπνου είναι αυτή που ευθύνεται για τη χαμηλή παραγωγικότητα στους χώρους εργασίας.
Νέα ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα για το κάπνισμα
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η οποία είναι στις 31 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε νέες οδηγίες για τα τσιγάρα και το κάπνισμα, οι οποίες τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ψηφιστούν από τα επιμέρους κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών κρατών.
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία και την οικονομία
Δευτέρα, 06.08.2015, 12:00am
Την ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας για τον έλεγχο του καπνίσματος στην Ελλάδα τόνισε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε.) στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2015 που είναι στις 31 Μαΐου.
  » Commercial Driver Medical Examinations: Prevalence of Obesity, Comorbidities, and Certification Outcomes
  » Occupational Cohort Time Scales
  » Update to Certified Medical Examiners and Screening for Obstructive Sleep Apnea
  » Exposure Reconstruction and Risk Analysis for Six Semiconductor Workers With Lymphohematopoietic Cancers
  » Federal Workers' Compensation Program Basics
  » Busy Yet Socially Engaged: Volunteering, Work-Life Balance, and Health in the Working Population
  » The Employee Absenteeism Costs of Rheumatoid Arthritis: Evidence From US National Survey Data
  » How Do Work Engagement, Workaholism, and the Work-to-Family Interface Affect Each Other? A 7-Year Follow-Up Study
  » Racial and Ethnic Disparities in Health Among Employees at Large Firms
  » Medical Marijuana in the Workplace: Challenges and Management Options for Occupational Physicians