Νέα - Ανακοινώσεις » RSS NEWS

 
Ο καρκίνος «θερίζει» τους διασώστες των Δίδυμων Πύργων
Δευτέρα, 07.28.2014, 11:44pm

 

 

Το αγγειακό εγκεφαλικό τρίτη αιτία θανάτου
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Πεντέμισι εκατομμύρια άνθρωποι φεύγουν από τη ζωή κάθε χρόνο από τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (ΑΕΕ) καθώς σύμφωνα με τον Αγγειοχειρουργό, Επιμ. Β’ της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Π.Γ.Ν «Αττικόν» και Γεν. Γραμματέα της Ελληνικής Αγγειολογικής Εταιρείας Γιώργο Σφυρόερα αποτελούν διεθνώς την 3η κατά σειρά αιτία θανάτου, μετά από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο. Ταυτόχρονα αποτελούν την πιο συχνή αιτία μόνιμης αναπηρίας.
Διαπυητική ιδρωταδενίτιδα: Μια άγνωστη δερματοπάθεια
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό, καθώς είναι μία χρόνια δερματοπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη τόσο ως προς τη διάγνωσή της όσο και στην αντιμετώπισή της. Οι ασθενείς εκδηλώνουν επώδυνα συμπτώματα, με σημαντικές συνέπειες στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητά τους.
Διατηρεί τη σύστασή του για την ημερήσια πρόσληψη σακχάρων ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Με ανακοίνωση της 5ης Μαρτίου, -αποτέλεσμα πολύμηνης δημόσιας διαβούλευσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει η ημερήσια κατανάλωση ελεύθερων σακχάρων για παιδιά και ενηλίκους να ανέρχεται στο 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης ("ισχυρή σύσταση"), διατηρώντας προηγούμενες συστάσεις του.
Μεγαλώνοντας μοιάζουμε στους μπαμπάδες μας
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Πολλοί άνδρες λένε ότι αν θες να δεις πως θα είναι η γυναίκα που παντρεύτηκες μετά από μερικά χρόνια δεν έχεις παρά να κοιτάξεις τη μητέρα της.
Οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από καρδιά
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων και η συμπατριώτισά μας Ιωάννα Τζουλάκη, ανέλυσαν στοιχεία που αποκόμισαν από 451.250 ευρωπαίους πολίτες από 10 διαφορετικές χώρες αναφορικά με τον τρόπο διατροφή τους σε σχέση με τις παθήσεις τους. Οι συμμετέχοντες ήσαν ηλικίας 35 έως 70 ετών, χωρίς κάποια χρόνια πάθηση και παρακολουθήθηκαν επί 12 έτη κατά μέσο όρο.
Πάνω από 6 εκατ. άνθρωποι θα χάσουν το φως τους από το γλαύκωμα μέχρι το 2020
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Δυσοίνωνες οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Γλαυκώματος καθώς, σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει ανακοίνωσε ότι πάνω από 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι θα τυφλωθούν από γλαύκωμα παγκοσμίως, μέχρι το 2020.
Μύθος ότι το τσιγάρο κόβει την όρεξη
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Οι περισσότεροι καπνιστές έχουν την πεποίθηση ότι με το κάπνισμα μιεώνεται η διάθεσή τους για φαγητό συνεπώς δεν παίρνουν κιλά. Μια νέα μελέτη όμως από ο ερευνητικό ινστιτούτο Oregon Research Institute στις ΗΠΑ έρχεται να καταρρίψει αυτό το μύθο.
Αποτελεσματική και εύκολη η νέα ινσουλίνη για όλους τους τύπους διαβήτη
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Εγκρίθηκε από τον FDA η χορήγηση σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2 η ινσουλίνης glargine της φαρμακευτικής εταιρείας SANOFI. Σύμφωνα με την έγκριση η ινσουλίνη θα είναι διαθέσιμη στους ασθενείς από τι 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δηλαδή από αρχές Απριλίου και μετά.
Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την διατροφή
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Διάλεξη με θέμα «Η παραδοσιακή μας διατροφή: Το χθες ως πρότυπο για το αύριο» θα πραγματοποιήσει η κα Αντωνία Τριχοπούλου την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 19.00 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η ομιλία εντάσσεται στον κύκλο μιας σειράς νέων διαλέξεων που πραγματοποιεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης «ΙΑΣΙΣ. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό»
Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Σάβατο, 03.14.2015, 02:33pm
Καμπάνια με την ονομασία “For Her” και με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις μορφές του γυναικείου και γυναικολογικού καρκίνου ξεκινά η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas σε συνεργασία με τηνΑστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία«WomenforOncology»και την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «'Αλμα Ζωής».
  » Guidance to Employers on Integrating E-Cigarettes/Electronic Nicotine Delivery Systems Into Tobacco Worksite Policy
  » Goetzel R. Comment on “Do Workplace Health Promotion (Wellness) Programs Work?” (September 2014, Volume 56, Issue 9). J Occup Environ Med. 2015: 57: e10
  » Genetic Screening in the Workplace
  » Mortality Benefit of Participation in BOOCS Program: A Follow-Up Study for 15 Years in a Japanese Working Population
  » Job Satisfaction in the European Union: The Role of Macroeconomic, Personal, and Job-Related Factors
  » Contribution of Psychological, Social, and Mechanical Work Exposures to Low Work Ability: A Prospective Study
  » Certified Medical Examiners and Screening for Obstructive Sleep Apnea
  » Improving Employee Health: Evaluation of a Worksite Lifestyle Change Program to Decrease Risk Factors for Diabetes and Cardiovascular Disease
  » Isocyanates and Human Health: Multistakeholder Information Needs and Research Priorities
  » The Association Between Physical Activity, Sitting Time, Sleep Duration, and Sleep Quality as Correlates of Presenteeism